11 موهبت خشم، در این موقعیت ها حتما خشمگین شوید!

به گزارش وبلاگ سال آرامش، در مقابل ترس ناشی از درماندگی، خشمگین شدن باعث می گردد احساس مسئولیت کنیم و به ما احساس کنترل می دهد. افرادی که خشم خود را به شیوه ای متناسب و متعادل تجربه می نمایند و نشان می دهند، نسبت به افرادی که خشم خود را سرکوب می نمایند، در برآورده کردن نیازهای خود و کنترل سرنوشت شان در موقعیت بهتری قرار دارند.

11 موهبت خشم، در این موقعیت ها حتما خشمگین شوید!

اگر به خشم پاسخ مناسب داده گردد، می تواند ویژگی های ارزشمندی داشته باشد و سودمند باشد. خشم می تواند ما را برای رسیدن به اهداف و اصلاح اشتباهاتی که ممکن است در زندگی خود ببینیم، توانمند کند.

به گزارش خبرآنلاین،زمانی که به خودمان اجازه می دهیم خشم سازنده ای را احساس کنیم، می توانیم احساسات دردناک را بهتر پردازش کنیم. خشم در مقایسه با احساسات مثبت مانند شادی، هیجان و خوشبینی معروفیت منفی دارد و اغلب با دردسرهایی که برای ما ایجاد می نماید شناخته می گردد.

عدم قدردانی از خشم ممکن است ریشه در دلایل اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و بعلاوه تجلی آشکار جنبه های اغلب مخرب آن، مانند ارعاب، خصومت، پرخاشگری و خشونت داشته باشد. با این حال، بسیاری از دانشمندان و متخصصان بهداشت روان پیشنهاد نموده اند که خشم ویژگی های ارزشمندی دارد و می تواند مفید باشد.

اگر خشم به درستی استفاده گردد، می تواند به ما یاری کند تا به سمت برآوردن احتیاجها و اهداف خود حرکت کنیم. خشم اطلاعاتی را در اختیار ما قرار می دهد که به ما امکان می دهد بهتر با دنیای اطراف خود درگیر شویم.

اگر از خشم به عنوان اطلاعات برای ارزیابی بهتر موقعیت استفاده کنیم، می توانیم پاسخ خود را بر این اساس با موقعیت خود بهتر تطبیق دهیم. در ادامه گزاش فهرستی از دلایل خوب بودن عصبانیت و مزایایی که در هنگام پاسخ مناسب به دست می دهد، آورده شده است اما قبل از خواندن این موارد باید به این نکته توجه داشته باشیم که خشم یک هیجان بنیادین و دارای ابعاد سازگار و ناسازگار است که در این یادداشت کوشش شده جنبه های آشکار آن مورد توجه قرار بگیرد و در ضمن خشم با پرخاشگری فرق دارد و همان طور که گفته شد خشم یک هیجان است و پرخاشگری یکی از جلوه های رفتاری آن است.

خشم از ما محافظت می نماید

اساسا و از لحاظ تکاملی خشم برای محافظت از خود در برابر دشمن یا خطر طراحی شده است. خشم به ما انگیزه می دهد که نسبت به تهدیدات توجه کنیم و تمرکز ما را بیشتر می نماید. هنگامی که ما مورد تهدید یا حمله قرار می گیریم، خشم فعال می گردد و ما را وادار می نماید که برای دفاع از خود سریع و با قدرت عمل کنیم.

خشم به ما قدرت می دهد

در مقابل ترس ناشی از درماندگی، خشم باعث می گردد احساس مسئولیت کنیم و به ما احساس کنترل می دهد. افرادی که خشم خود را به شیوه ای متناسب و متعادل تجربه می نمایند و نشان می دهند، نسبت به افرادی که خشم خود را سرکوب می نمایند، در برآورده کردن احتیاجهای خود و کنترل سرنوشت شان در موقعیت بهتری قرار دارند.

تخلیه خشم آرامبخش است

هنگامی که ما پریشانی جسمی و عاطفی را تجربه می کنیم، عصبانیت شدیدا ما را بر می انگیزد تا کاری در خصوص آن انجام دهیم. به این ترتیب، خشم با تخلیه تنش در بدن به ما یاری می نماید تا با استرس مقابله کنیم. در نتیجه به زبان عامیانه اعصاب آرام می گردد.

خشم نشان دهنده بی عدالتی است

خشم زمانی پدیدار می گردد که از حقوق خود محروم شویم یا با توهین، بی احترامی، دستکاری، استثمار یا بی عدالتی روبرو شویم. خشم نشان می دهد که چیزی درست نیست و با شخصی ناعادلانه رفتار شده است.

خشم ما را به سمت اهداف مان سوق می دهد

خشم به ما انگیزه می دهد تا اهداف و پاداش های مورد نظر خود را دنبال کنیم. وقتی آنچه را که می خواهیم به دست نمی آوریم، خشم ایجاد می گردد که نشان می دهد از اهداف خود دور شده ایم. به ما انرژی می دهد و ما را وادار می نماید تا برای رسیدن به اهداف خود اقدام کنیم.

خشم از ارزش های ما محافظت می نماید

خشم به عنوان یک شاخص ارزش و تنظیم نماینده عمل می نماید. خشم زمانی فعال می گردد که ارزش های ما با موقعیت ما هماهنگ نباشد. این ما را از آنچه که برای آن دفاع می کنیم مطلع می نماید و ما را تشویق می نماید تا برای تغییر شرایط و تطبیق مجدد آن با ارزش های خود اقدام کنیم.

خشم، خوش بینی را القا می نماید

به طرز شگفت انگیزی، خشم می تواند خوش بینی را به همراه داشته باشد. زیرا ما را تشویق می نماید تا به جای تمرکز بر آسیب، سوء استفاده یا گرفتن نقش قربانی، روی آنچه امیدواریم به دست آوریم تمرکز کنیم. مکانیسم خشم به سمت آنچه است که دست یافتنی باشد نه اینکه غیرممکن باشد. به این ترتیب، ما به هنگام خشم نسبت به توانایی خود برای تغییر احساس مثبتی داریم.

خشم منجر به خودسازی می گردد

خشم می تواند ما را بهتر کند. بینشی نسبت به عیوب و کاستی های ما می دهد. اگر به طور سازنده نگاه گردد، می تواند منجر به خودسازی گردد. اگر بدانیم چه چیزی ما را عصبانی می نماید، می توانیم روی این محرک ها کار کنیم تا واکنش خود را بهبود ببخشیم.

احساس خشم ظرافت عاطفی را افزایش می دهد

افرادی که هوش عاطفی بالایی دارند در مقابل خشم مقاومت و سرکوب نشان نمی دهند. در عوض، آنها از خرد خشم برای افزایش رفاه خود استفاده می نمایند. در نتیجه این افراد انعطاف پذیری و ظرافت عاطفی بیشتری دارند و پاسخ آنها سازگار تر است.

پذیرش خشم احساسات عمیق تر را آشکار می نماید

خشم در حالت خام خود مانع از لمس احساسات دردناک تر شما می گردد. هنگامی که به خود اجازه دادیم به طور سازنده احساس خشم کنیم، می توانیم عمیق تر بنگریم تا احساسات دردناک خود را بهتر پردازش کنیم.

خشم به ما انگیزه می دهد تا خود عمیق تری پیدا کنیم

خشم می تواند بینشی را نسبت به خودمان فراهم کند. این لایه بالایی بخش بسیار عمیق تر و پنهان خود است. به همین علت است که ردیابی رد خشم و کاوش برای یافتن منبع آن مهم است. ما تنها پس از برطرف انسدادی که منجر به خشم می گردد، می توانیم خود را از رنجی که گاهی ایجاد می نماید رها کنیم.

اگر به خشم به درستی پاسخ داده گردد، می تواند سازنده باشد و نقش مفیدی در زندگی ما داشته باشد. علاوه بر تمایلات محافظتی خود، انگیزه و عملی را فراهم می نماید که به ما قدرت می دهد تا به اهداف خود برسیم و خودمان را بهتر کنیم. ما را وارد می نماید تا اشتباهاتی را که در زندگی خود می بینیم اصلاح کنیم. همان طور که ارسطو گفته است: ما باید با شخص مناسب و به مقدار مناسب و در زمان مناسب و برای رسیدن به هدف درست و به روش صحیح خشمگین باشیم. هر چند که این کار آسان نیست و احتیاج به تمرین دارد.

منبع: عصر ایران

به "11 موهبت خشم، در این موقعیت ها حتما خشمگین شوید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "11 موهبت خشم، در این موقعیت ها حتما خشمگین شوید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید