افزایش 100 درصدی قیمت ترشی
به گزارش وبلاگ سال آرامش، قیمت انواع ترشی طی یک سال گذشته بین 100 تا 130 درصد افزایش یافته است. مشاهدات میدانی خبرنگاران همشهری و مقایسه قیمت انواع ترشی در سوپرمارکت های تهران حاکی است: شرکت های تولیدکننده محصولات غذایی در یک سال اخیر قیمت تولیدات خود را بیش از 100 درصد افزایش داده اند که بسته به نوع محصول مورد استفاده، گاه مقدار افزایش قیمت به 130 درصد و بیشتر هم رسیده است.

به گزارش همشهری، قیمت ترشی بندری 700 گرمی برند کامبیز که زمستان سال گذشته 10.800 تومان قیمت داشت حالا با 131 درصد افزایش، 25 هزار تومان قیمت خورده است. در دیگر برند ها هم افزایش قیمت دست کم 100 درصدی را شاهد هستیم که نمونه های آن کم نیست؛ قیمت ترشی کلم قرمز برند اروم آدا از 12.500 تومان به 24 هزار تومان رسیده و ترشی فلفل برند مجید که دی ماه سال گذشته 11.500 تومان قیمت داشت حالا 22.800 تومان قیمت خورده است.
هم اکنون گران ترین ترشی موجود در بازار سیر صدفی یا سیر مرواریدی است که بسته به برند آن بین 35 تا 58 هزار تومان قیمت دارد. ترشی قارچ هم در مقایسه با دیگر انواع ترشی قیمت بالایی دارد و هر کیلو از این ترشی تا 70 هزار تومان به فروش می رسد. فلفل هالوپینو که در یکی، دو سال اخیر هواداران زیادی پیدا نموده هم ترشی به نسبت گرانی است و هر شیشه نیم کیلویی آن 30 هزار تومان قیمت دارد. اما انواع سنتی و قدیمی ترشی مثل مخلوط، لیته و بندری هنوز در مقابل ترشی های به نسبت تازه قیمت های پایین تری دارند.
قیمت هر کیلو ترشی مخلوط که از محبوب ترین و پرتقاضاترین ترشی هاست به طور میانگین به 38 هزار تومان رسیده است. قیمت یک نوع ترشی در برند های مختلف گاه بسیار فرق دارد، به طور مثال ترشی لیته 670 گرمی برند برتر 18 هزار تومان قیمت خورده درحالی که برند یک و یک، همین نوع ترشی را در وزن 630 گرم با قیمت 27 هزار تومان عرضه نموده است. قیمت ترشی در 6 ماه گذشته هم افزایش داشته به عنوان نمونه ترشی قارچ برتر در وزن 700 گرمی که 6 ماه پیش 42 هزار تومان به فروش می رسید امروز قیمت آن به 49 هزار تومان افزایش یافته است.
منبع: فرارو