کمبود ویتامین دی خطر ابتلا به کرونا را افزایش می دهد

به گزارش وبلاگ سال آرامش، نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که احتمال مثبت شدن آزمایش کرونای بیمارانی که کمبود ویتامین دی (D) دارند، بیشتر از دیگران است.

کمبود ویتامین دی خطر ابتلا به کرونا را افزایش می دهد

به گزارش وبلاگ سال آرامش از ایرنا، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه شیکاگو در آمریکا در این مطالعه با آنالیز سوابق پزشکی 489 نفر دریافتند، افرادی که کمبود ویتامین دی (D) دارند، یعنی میزان ویتامین دی در آنها کمتر از 20 نانوگرم بر میلی لیتر بود و آن را جبران نکرده بودند، حدود 2 برابر بیشتر از افرادی که سطح ویتامین دی بدن آنها در حد طبیعی بود، به کووید 19 مبتلا شدند.

محققان این مطالعه در مقاله ای نوشتند: خطر نسبی مثبت شدن آزمایش کرونا در افرادی که دچار کمبود ویتامین دی بودند، 1.77 برابر بیشتر از افرادی بود که ویتامین دی کافی داشتند؛ این تفاوت از نظر آماری قابل توجه است.

ویتامین دی بر متابولیسم ماده روی که توانایی تکثیر ویروس کرونا را کاهش می دهد، تاثیر می گذارد. محققان همچنین اظهار داشتند که سطح بالای ویتامین دی در بدن با سطح پایین تر اینترلوکین 6 (یک نوع سیتوکین که از گلبول سفید ترشح می گردد) ارتباط نزدیکی دارد که این یکی از راه های اصلی کنترل طوفان سیتوکین در کووید 19 است.

طوفان سیتوکین یک واکنش فیزیولوژیکی در انسان و سایر حیوانات است که به واسطه آن سیستم ایمنی بدن موجب فراوری و ترشح کنترل نشده و بیش از حد یک نوع ماده شیمیایی تشدیدکننده التهاب به نام سیتوکین می گردد.

نتایج این مطالعه نشان می دهد که ویتامین دی می تواند در کاهش تکثیر سلول های ویروسی و تسریع پاک سازی آنها از بدن مؤثر باشد.

با این حال محققان خاطرنشان کردند که برای معین این موضوع که آیا مصرف مکمل ویتامین دی، خطر ابتلا به کووید 19 را کاهش می دهد و یا در صورت ابتلا شدت بیماری را کم می نماید، به مطالعات تجربی بیشتری احتیاج است.

تعیین شده است که رفع کردن مشکل کمبود ویتامین دی، میزان عفونت دستگاه تنفسی را - به ویژه در بیمارانی که کمبود ویتامین دی دارند - کاهش می دهد. اما این که آیا کمبود این ویتامین با بروز بیماری کرونا سال 2019 (کووید-19) مرتبط است یا خیر هنوز تعیین نیست.

ویروس کرونا موسوم به کووید 19 اواسط ماه دسامبر (24 آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین 30 دسامبر سال 2019 (9 دی ماه 98) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام نمود.

تدروس آدهانوم مدیر کل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه 21 اسفندماه 98 در کنفرانسی خبری تاکید نمود که اگرچه واژه همه گیری جهانی (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد، اما ارزیابی های این سازمان ویروس کرونا را همه گیر جهانی شناسایی و اعلام می نماید.

منبع: جام جم آنلاین

به "کمبود ویتامین دی خطر ابتلا به کرونا را افزایش می دهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کمبود ویتامین دی خطر ابتلا به کرونا را افزایش می دهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید