ماسال؛ بهشتی کنار کوه های تالش

به گزارش وبلاگ سال آرامش، ماسال شهر غارهای بزرگ و کوچک ایران است که در کنار رودخانه خالکایی واقع شده است. به علاوه ماسال به عنوان بهشت گمشده گیلان نیز شناخته شده است.

ماسال؛ بهشتی کنار کوه های تالش

اگر به استان گیلان سفر کردید و اهل کوه و دشت و کمر هستید به شما پیشنهاد می کنیم حتما سری به شهر ماسال در این استان هم بزنید. این شهر در کنار کوه های تالش واقع شده است. در شهرستان ماسال 17 غار بزرگ و کوچک وجود دارد که بزرگترین غار موجود در این منطقه با نام غار آویشو شناخته شده است. این غار از سطح دریا 1300 متر فاصله دارد. به علاوه این شهرستان به شهر آبشارهای بلند نیز شهرت یافته است. بهترین زمان برای بازدید این منطقه از اواسط اردیبهشت ماه شروع می شود و تا انتها تابستان ادامه می یابد. البته اگر اهل ماجراجویی باشید و علاقه به برف دارید می توانید در پاییز و یا حتی زمستان به منطقه بروید و بعد از آن به سمت مناطق مرتفع کوههای تالش جهتتان را ادامه دهید.

موقعیت جغرافیایی ماسال

ماسال شهری کوچک در استان گیلان در کنار کوه های تالش واقع شده است. در گذشته شهرستان ماسال بخشی از منطقه تالش به حساب می آمده ولی در سال 1376 این منطقه مستقل شد. در حال حاضر این شهرستان به دو بخش مرکزی و شاندرمن و چهار دهستان تقسیم بندی شده است.

فاصله ماسال از شهر تالش 60 کیلومتر است و با رشت از راه صومعه سرا 55 کیلومتر فاصله دارد. ماسال با موقعیت جلگه ای در فاصله 50 کیلومتری شمال غرب رشت و در 20 کیلومتری غرب فومن و صومعه سرا واقع شده است. فاصله شاندرمن تا رشت 50 کیلومتر به سمت شمال غربی است. برای رفتن به غار آویشو نیز باید از رشت به سمت ماسال و سپس به سمت شاندرمن بروید و از روستاهای سیاهمرد، چالسرا و سپس از کنار بقعه درویش شاه امیر شاندرمن گذر کنید. این جهت را می توان با سواری طی کرد که حدود 35 کیلومتر از شاندرمن فاصله دارد.

جاذبه های گردشگری ماسال

ییلاقات ماسال یکی از مناطق زیبا و بی نظیریست که گردشگران زیادی را از سراسر ایران بسوی خود کشانده و اسمی همچون بهشت گمشده را برای خود برگزیده است. از جاذبه های گردشگری منطقه می توان به ییلاق سوچاله، هتل خانی، منطقه باستانی اسبه ریسه با غارها و صخره های بلند، گردشگاه جنگلی ریزه مندان، ییلاق شالماء، چسلی، بیلگاه دون، پسی دشت، دشت النزه، ویرگاه، خندیله پشت، مارجونه، رشت پشت، وشنه راه، واشیار، اولسته بلنگاه، صی فی مانم، نمه پشت، خشکه دریا، تلارگاه ملومه بند،غار خنده پشت و منطقه یادمانی مشهد میرزا (محل شهادت میرزا کوچک خان جنگلی) را نام برد.

همچنین بقعه متبرکه سبز قبا از نوادگان امام موسی بن جعفر (ع)، بقعه امامزاده میرزا از نوادگان امام موسی کاظم (ع)، بقاع متبرکه پیر جلودار و آقا سرای فومن، بقعه عون بن علی فرزند محمد حنیفه از فرزندان امام علی (ع) از جمله مناطق زیارتگاهی و اماکن مذهبی شهرستان ماسال است.

محل استراحت نزدیک ماسال

شما می توانید در ویلا های باغی و جنگلی یا خانه های روستایی شب را همانند مردم محلی بگذارنید ولی اگر تابستان به این منطقه مسافرت می کنید، می توانید چادر و کیسه خواب را با خود بردارید و در طبیعت زیبا و قشنگ ساکن شوید.

درآمد و اقتصاد مردم ماسال

این شهرستان بر پایه کشاورزی و دامداری پایدار است. فعالیت هایی از قبیل برنج کاری، پرورش طیور، پرورش پیله ابریشم و گاو و گوسفند رایج است. تولید شال و صنایع چوبی از صنایع دستی منطقه محسوب میشود. دراین شهرستان مانند سایر نقاط گیلان بازار هفتگی در روز شنبه هر هفته تشکیل میشود و نقش مهمی در اقتصاد منطقه دارد.

پیشنهادات دیگر

همیشه قبل از سفر به مناطق بکر کشور دوربین عکاسی و فیلمبرداری را همراه خود ببرید. همانطوری که ذکر کردیم در نزدیکی ماسال رودخانه خالکایی قرار گرفته که از قله مرتفع شاه معلم سرچشمه می گیرد. اگر اهل قایقرانی و رفتینگ هستید قبل از سفر در بار و بندیل خود تجهیزات رفتینگ را به همراه داشته باشید. اگر روز شنبه هم در این منطقه بودید می توانید صنایع دستی، شیر و لبنیات محلی این منطقه را به عنوان سوغاتی خریداری کنید.

گردآوری: مجله اینترنتی وبلاگ سال آرامش

منبع: setare.com

به "ماسال؛ بهشتی کنار کوه های تالش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ماسال؛ بهشتی کنار کوه های تالش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید