طرز تهیه ترشی چغاله بادام در سرکه و نمک

به گزارش وبلاگ سال آرامش، دم دم های بهار که می رسد، بار وانتی ها در گوشه به گوشه شهر پر از چغاله می گردد و بیشتر از هر چیزی خبر از آمدن این نوبرانه بهاری را می دهد. کسانی که عاشق این نوبرانه هستند، شاید ندانند که با چغاله بادام، ترشی هم می توانند درست نمایند. ترشی چغاله بادام بهانه خوبی است که در طول سال بتوان آن را مزه کرد. اما علاوه بر طعم، این میوه از لحاظ خواص هم فوق العاده است. چغاله بادام بر خلاف تصور خیلی ها خواصی عالی مثل تقویت لثه و ریشه دندان ها دارد و سرشار از کلروفیل است که به فراوری منیزیم و عملکرد دستگاه گوارش یاری می نماید. با طرز تهیه ترشی چغاله بادام همراه ما باشید.

طرز تهیه ترشی چغاله بادام در سرکه و نمک

مواد لازم برای تهیه ترشی چغاله بادام

  • چغاله بادام یک کیلوگرم
  • سرکه دو لیوان
  • آب چهار لیوان
  • نمک دو قاشق غذاخوری
  • فلفل قلمی تند دو عدد
  • زردچوبه یک قاشق چای خوری
  • سیر به میزان لازم
  • نعنا به میزان لازم
  • ترخون به میزان لازم
  • گشنیز به میزان لازم

طرز تهیه ترشی چغاله بادام

مرحله اول

اول از همه میزانی آب نمک درست کنید و چغاله ها را داخل آب نمک بریزید و با کف دست روی پوست شان بکشید تا کمی از پرزشان کم گردد. بعد آن ها را تمیز بشویید و داخل آبکش بریزید تا خشک شوند.

مرحله دوم

یک قابلمه نسبتا بزرگ بردارید و آب، سرکه و نمک را داخل آن ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.

مرحله سوم

زردچوبه را اضافه کنید و بعد از کمی جوش خوردن، قابلمه را از روی حرارت بردارید. در این مرحله چغاله هایی را که احساس می کنید کمی درشت هستند، به یاری چاقو خرد کنید.

مرحله چهارم

یک شیشه مناسب بردارید. حبه های سیر، فلفل و چغاله را داخل شیشه بریزید. روی شیشه چند برگ نعنا، ترخون و گشنیز بگذارید و مخلوط سرکه و آب را بریزید تا شیشه پر گردد. در شیشه را محکم ببندید و حدود یک هفته در جای نسبتا خنک قرار دهید تا ترشی آماده گردد.

نکات طرز تهیه ترشی چاغاله بادام

  • اگر مایلید ترشی بیشتر طعم ترش داشته باشد تا شور، از سرکه بیشتر و نمک کمتری بهره ببرید. اما حواستان باشد خیلی از نمک کم نکنید چون چغاله ها شل شده و تردی خود را از دست می دهند.
  • برای افزودن سرکه به این ترشی می توانید از سرکه سیب خانگی هم بهره ببرید.
  • مخلوط آب و سرکه باید روی چغاله ها را کاملا بپوشاند.
  • اگر آب و سرکه کم آوردید به همین نسبت دوباره درست کنید.
  • ترشی را بعد از یک هفته داخل یخچال نگهداری کنید.
  • اضافه کردن زردچوبه اختیاری است.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه ترشی چغاله بادام در سرکه و نمک" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه ترشی چغاله بادام در سرکه و نمک" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی چغاله بادام در سرکه و نمک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید