خمیر پیتزا چیست ؟ ، انواع

به گزارش وبلاگ سال آرامش، بسیاری از مردم جهان پیتزا را به عنوان غذایی آسان و لذیذ می شناسند. جدای از نوع پیتزا، ادویه جات استفاده شده و…، خمیر پیتزای خوب و باکیفیت، بافت و طعم عالی به پیتزا می دهد و لذت خوردن پیتزا را دوچندان می نماید. از این رو جهت پختن یک پیتزای خوشمزه و عالی، نیازمند این هستیم که انواع خمیر پیتزا را بشناسیم و با طرز تهیه آن ها آشنا شویم. در این مطلب یاد می گیریم خمیر پیتزا چیست و قصد داریم درمورد طرز تهیه انواع مختلف خمیر پیتزا صحبت کنیم و نکاتی را در خصوص آن بیان کنیم. البته پیش تر نیز در کتاب کاله نحوه پخت خمیر پیتزا را آموزش دادیم اما در این مطلب، به شکل کامل تری به این موضوع می پردازیم.

خمیر پیتزا چیست ؟ ، انواع

خمیر پیتزا ایتالیایی

در این روش، به راحتی و بدون احتیاج به صرف زمان زیاد، با مخلوط کن یا با دست، می توانید خمیر پیتزای سنتی ایتالیایی خود را تهیه کنید. با استفاده از این روش آسان می توانید خمیر پیتزا را پس از تهیه در همان روز بهره ببرید یا یک شب در یخچال قرار داده تا کمی پف کند و سپس بهره ببرید. گفتنی است که در هر دو حالت خمیر پیتزا از کیفیت بالایی برخوردار خواهد بود. در ادامه با طرز تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی آشنا می شویم. اگر با نحوه پخت پیتزا میگو ایتالیایی هم آشنا باشیم، طعم اصلی پیتزا را با این خمیر تجربه می کنیم.

مواد لازم در طرز تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی

در زیر، مواد لازم در طرز تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی آورده شده است.

  • آب: دو پیمانه آب گرم (با دمای حدودی 40 درجه سانتی گراد)
  • خمیر مایه: یک و نیم قاشق غذاخوری
  • شکر: یک پینچ
  • روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری
  • آرد: پنج پیمانه
  • نمک: یک و نیم قاشق چای خوری

طرز تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی

تا اینجا با مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی آشنا شدیم. در ادامه مراحل آماده سازی آن را آورده ایم.

  1. آب و شکر را درون ظرفی بریزید و سپس خمیر مایه را به آن اضافه کنید؛ برای 5 تا 10 دقیقه اجازه دهید تا مخلوط استراحت کند.
  2. روغن زیتون، نمک و آرد را به آن اضافه کنید. اگر از مخلوط کن استفاده می کنید، با سرعت پایین آغاز به مخلوط کردن کنید و سپس در حدود 5 دقیقه با سرعت میانه ادامه دهید تا ورز بیاید و مخلوط یک دست گردد و حالت کش آمدگی به خود بگیرد. چنانچه از مخلوط کن استفاده نمی کنید مراحل را با همزن دستی یا دست انجام دهید.
  3. کاسه ای را کمی با روغن زیتون چرب کنید و سپس خمیر را به آن اضافه کنید و با سلفون و حوله تمیز آن را کاور کنید؛ سپس در محیطی گرم و بسته قرار دهید تا زمانی که حجم خمیر دو برابر گردد.
  4. خمیر را چندین بار مشت و مال داده و می کوبیم. بسته به ابعاد دلخواه خودتان آن ها را به گلوله های کوچکتری تقسیم نموده و 20 دقیقه دیگر اجازه استراحت دهید.

حال خمیر پیتزا آماده است و با توجه به ابعاد ظرف و اندازه ضخامت مورد نظر خودتان، آن را در ظرف پیتزای خود حالت دهید.

گفتنی است اگر دوست دارید خمیر پیتزای طعم دار داشته باشید، پیش از آن که آرد را به خمیر مایه اضافه کنید ادویه جات موردنظر نظیر پودر سیر، فلفل و… را با آرد مخلوط کنید. با این کار می توانید انواع پیتزای خانگی را تهیه کنید و از خوردن آن ها لذت ببرید.

چگونه مطمئن شویم که خمیر مایه فعال است ؟

یکی از عناصر اصلی خمیر پیتزای با کیفیت، خمیر مایه آن است. بنابراین باید مطمئن شویم که خمیر مایه فعال است.

  1. در ظرف کوچکی، میزانی آب گرم می ریزیم (دقت داشته باشید اگر آب، بیش از حد گرم باشد خمیر مایه را از بین می برد)، سپس یک پینچ شکر یا نمک به آن اضافه می کنیم.
  2. خمیر مایه را در ظرف می ریزیم و هم می زنیم تا مخلوط گردد، سپس برای 5 دقیقه اجازه می دهیم تا استراحت کند.
  3. اگر خمیر مایه فعال باشد، در آب حل خواهد شد و کف می نماید.

چگونه خمیر پیتزا را شکل دهیم ؟

برای اینکه بتوانیم به خمیر پیتزا شکل مطلوبی بدهیم، باید بافت و ساختار مطلوبی نیز داشته باشد تا بهتر بتوانیم آن را ورز داده و به شکل سینی و ظرف در بیاوریم.

  • وقتی خمیر پیتزای خانگی درست می کنید، مطمئن شوید که تا حدی خمیر پیتزا را ورز می دهید که یک دست گردد و کش بیاید
  • ظرفی را کمی به روغن زیتون آغشته کنید، خمیر پیتزا را در آن قرار دهید تا استراحت کند. آن را با سلفون و پارچه بپوشانید
  • ظرف را در فضایی بسته و گرم قرار دهید و برای 2 ساعت اجازه دهید تا پف کند.
  • همواره از روغن زیتون بهره ببرید.
  • زمانی که خمیر پف کرد، آن را به تعدادی گلوله تقسیم می کنیم و هر کدام را با پارچه می پوشانیم و برای 20 تا 30 دقیقه دیگر نیز اجازه می دهیم که استراحت کند.
  • خمیر را با دست ورز دهید و شکل دهید به جای اینکه از وردنه بهره ببرید.
  • ظرف پیتزا یا سینی فر را کمی به روغن آغشته کنید، قبل از اینکه خمیر پیتزا را در آن قرار دهید.

خمیر پیتزا بدون خمیر مایه

تا اینجا یاد گرفتیم که خمیر پیتزا چیست و چگونه می توانیم خمیر پیتزای ایتالیایی با استفاده از خمیر مایه تهیه کنیم. در ادامه می خوانیم که چطور بدون استفاده از خمیر مایه، خمیر پیتزا درست کنیم.

اگرچه خمیر مایه طعم و بافت خوبی به خمیر پیتزا می دهد اما وجود آن ضروری نیست و بدون خمیر مایه هم می گردد خمیر پیتزا با کیفیت مطلوبی درست کرد. در این روش به جای خمیر مایه از بیکینگ پودر استفاده می کنیم.

مواد لازم در طرز تهیه خمیر پیتزا بدون خمیر مایه

در زیر، مواد لازم در طرز تهیه خمیر پیتزا بدون خمیر مایه آورده شده است.

  • آرد: دو و نیم پیمانه
  • بیکینگ پودر: سه قاشق چای خوری
  • نمک: نصف قاشق چای خوری
  • آب: سه چهارم پیمانه
  • روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه خمیر پیتزا بدون خمیر مایه

در زیر مراحل تهیه خمیر پیتزا بدون خمیر مایه قابل مشاهده است.

  1. ابتدا آرد، بیکینگ پودر و نمک را مخلوط کنید و کنار بگذارید.
  2. درون ظرفی دیگر آب و روغن را مخلوط کنید و به آرامی به مخلوط آرد اضافه کنید. اگر فکر می کنید میزان آب زیاد است می توانید همه آن را اضافه نکنید.
  3. مخلوط را با استفاده از قاشق یا دست مخلوط کنید تا شبیه توپ گردد. حال بهتر است که توپ خمیری نرم باشد اما چسبناک نباشد. اگر احساس می کنید که مخلوط خشک است میزان کمی آب به آن اضافه کنید.

حال خمیر پیتزای شما، جهت شکل دادن در ظرف و پخت و پز آماده است.

خمیر پیتزا با شیر

تا اینجا خواندیم که خمیر پیتزا چیست و چگونه می توان خمیر پیتزا را بدون استفاده از خمیر مایه یا با آن برای آماده سازی خمیر پیتزای ایتالیایی تهیه کرد. در ادامه می توانید روش دیگری از تهیه خمیر پیتزا را مشاهده کنید.

در این دستور اصیل ایتالیایی سعی داریم از شیر در تهیه خمیر پیتزا استفاده کنیم. آرد به کار رفته در این دستور، آرد دو صفر است، اما از آرد نانوایی و… نیز می توانید بهره ببرید.

مواد لازم در طرز تهیه خمیر پیتزا با شیر

در زیر، مواد لازم در طرز تهیه خمیر پیتزا با شیر آورده شده است.

  • آرد: 650 گرم
  • خمیر مایه: 7 گرم
  • نمک: دو قاشق چای خوری
  • روغن زیتون: 25 میلی لیتر
  • شیر گرم: 50 میلی لیتر
  • آب گرم: 325 میلی لیتر

طرز تهیه خمیر پیتزا با شیر

در زیر مراحل تهیه خمیر پیتزا با شیر آورده شده است.

  1. آرد، خمیر مایه و نمک را با هم مخلوط نموده و سپس روغن زیتون و شیر را به آن اضافه نموده و هم می زنیم. آب را به تدریج اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا خمیر پیتزای نرمی داشته باشیم.
  2. بر روی سطحی آرد می پاشیم و خمیر را روی آن قرار داده و برای مدت زمان 5 دقیقه آن را ورز می دهیم. سپس آن را در ظرفی قرار داده، کاور می کنیم و یک ساعت و نیم اجازه استراحت می دهیم تا پف کند و دو برابر گردد.
  3. بعد از این مدت دوباره خمیر را ورز دهید تا نرم گردد و سپس دوباره و به مدت نیم تا یک ساعت اجازه دهید تا استراحت کند و پس از آن خمیر پیتزا آماده است.

خمیر پیتزا با ماست

در این روش آسان، با استفاده از ماست و بیکینگ پودر و بدون خمیر مایه، در کمتر از 30 دقیقه می توانید خمیر پیتزای خود را آماده کنید.

مواد لازم در طرز تهیه خمیر پیتزا با ماست

در زیر، مواد لازم در طرز تهیه خمیر پیتزا با ماست آورده شده است.

  • آرد: یک پیمانه
  • ماست یونانی: نصف پیمانه
  • نمک: نصف قاشق چای خوری
  • بیکینگ پودر: یک قاشق چای خوری
  • روغن زیتون: نصف قاشق چای خوری

طرز تهیه خمیر پیتزا با ماست

آرد، ماست یونانی، نمک، بیکینگ پودر و روغن زیتون را درون ظرفی می ریزیم و سپس آن ها را با قاشق هم می زنیم تا به صورت تکه های خمیر شکل بگیرد. با دست تکه ها را مخلوط نموده تا به شکل توپ در بیاوریم.

بر روی سطحی کمی آرد پاشید و خمیر را روی آن قرار می دهیم. برای یک دقیقه آن را ورز می دهیم.

اگر خمیر چسبناک شد، یک قاشق چای خوری آرد به آن اضافه نموده و تا زمانی این کار را تکرار می کنیم که دیگر به دست نچسبد.

اگر خمیر خشک شد، یک قاشق چای خوری آب به آن اضافه می کنیم و به ورز دادن ادامه می دهیم. حال خمیر پیتزا آماده است و با ابعاد دلخواه می توانیم آن را در ظرف شکل دهیم.

سوالات متداول درمورد خمیر پیتزا چیست ؟

تا اینجا روش های مختلف درست کردن خمیر پیتزا را آنالیز کردیم. در ادامه قصد داریم به سوالات متداول و پاسخ آن ها بپردازیم.

آیا می گردد خمیر را از قبل درست کرد ؟

خمیر پیتزایی که از قبل در یخچال بماند می تواند به خوبی پف کند. خمیر را در ظرفی آغشته به روغن قرار می دهیم و آن را با سلفون و پارچه کاور می کنیم و در یخچال قرار می دهیم. 12 تا 14 ساعت برترین مدت زمان برای استراحت کردن خمیر پیتزا در نظر گرفته می گردد.

قبل از استفاده، خمیر را به مدت نیم تا یک ساعت در دمای محیط قرار می دهیم.

چرا خمیر پیتزا را ورز می دهیم ؟

وقتی شما خمیر را ورز می دهید و آن را می کوبید، باعث می شوید حباب های گازی که خمیر مایه ایجاد نموده است خارج گردد.

آیا می گردد خمیر پیتزا را در فریزر قرار داد ؟

بله، بعد از پف کردن می توان آن را در فریزر قرار داد اما بهتر است در کمتر از دو هفته مصرف گردد.

چرا خمیر پیتزا چسبناک می گردد؟

اگر خمیر پیتزای شما چسبناک شد، نگران نشوید! تنها احتیاج است میزانی آرد به آن اضافه کنید و مجدد ورز دهید و اگر همچنان چسبناک بود این روند را تکرار کنید.

منبع: کتاب کاله

به "خمیر پیتزا چیست ؟ ، انواع" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خمیر پیتزا چیست ؟ ، انواع"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید