ایران، رتبه چهارم فراوری عسل در جهان
به گزارش وبلاگ سال آرامش، مجری طرح توسعه زنبورداری کشور، از رشد 24 درصدی فراوری عسل اطلاع داد و گفت: فراوری عسل در کشور از 90 هزار تن در سال 97، به 112 هزار تن تا خاتمه سال 98 رسیده است.

به گزارش گروه مالی خبرگزاری وبلاگ سال آرامش از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، فرهاد مشیرغفاری با اشاره به افزایش تعداد کلونی های زنبور عسل در سال 98 اعلام نمود: سرشماری زنبورستان ها هر سال در مهر ماه صورت می گیرد؛ سال جاری تعداد آن ها بالغ بر 98 هزار زنبورستان شده و کلونی ها با 26 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال 97، به حدود 10 میلیون و 600 هزار کلونی رسیده که این امر به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی کشور بوده است.
وی اضافه نمود: طبق آمار اعلام شده، فراوری گرده گل نسبت به سال 97، 34 درصد، بره موم 77 درصد و موم 53 درصد رشد داشته که نشان از استقبال زنبورداران به فراوری محصولات زنبورعسل و استقبال مصرف کنندگان از این محصولات است.
مجری طرح توسعه زنبورداری کشور، با تأکید بر عدم وابستگی صنعت زنبورداری به واردات توضیح داد: این صنعت هیچ گونه وابستگی به خارج ندارد، ارزبر و آب بر نبوده و ارزآوری برای کشور دارد، به همین دلیل سرمایه گذاری در این بخش رشد یافته است.
وی اعلام نمود: در تعداد کلونی در دنیا رتبه چهارم را پس از هند، چین و ترکیه داریم و در فراوری عسل هم رتبه چهارم را بعد از ترکیه، چین و آرژانتین دارا هستیم.
مشیرغفاری در رابطه با کسب دو مقام اول در مسابقات عسل لندن اظهار کرد: دو نمونه عسل را به رویداد بین المللی عسل لندن ارسال کردیم که عظیمترین رویداد بین المللی در زمینه عسل است و هر دو نمونه پیروز به کسب مقام اول و مدال طلا شد که یک دستاورد عظیم برای صنعت زنبورداری کشور محسوب می گردد.
مشاور معاون وزیر با بیان این که در دو سال اخیر، پس از تدوین سند راهبردی توسعه زنبورداری کشور، ریل گذاری جهت صنعت زنبورداری با اهداف و استراتژی ها شکل گرفت، گفت: هدف گذاری به سمت مسائل تخصصی و فنی پیش رفت و موسسات تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی و یونیدو در این زمینه ورود کردند که در این راستا دوره های تخصصی برای زنبورداران برگزار گردید.
وی ادامه داد: این آموزش ها در زمینه محصولات دیگر کندوی زنبور عسل مانند موم، بره موم، گرده گل، ژل رویال و زهر زنبورعسل است که ارزش اضافه نموده بالایی داشته و باعث خروج از فروش تک محصولی عسل می گردد.
مجری طرح توسعه زنبورداری کشور با اشاره به اهمیت استفاده از عسل در افزایش ضریب ایمنی بدن در شرایط کرونا اعلام نمود: میزان مصرف عسل و محصولات زنبورعسل در دوران کرونا افزایش یافته که به دلیل تاثیر بالای آن در افزایش ایمنی بدن است.
ورود پیروز شرکت های دانش بنیان به صنعت زنبورداری کشور
مشیرغفاری توضیح داد: پس از رونمایی از دستاوردهای صنعت زنبورداری در بهمن ماه 98، شرکت های دانش بنیان به مقوله عسل ورود کردند و قرص ژل رویال پس از فراوری در داروخانه ها عرضه شد.
وی اضافه نمود: با ورود شتاب دهنده ها و یونیدو، در شهریور ماه دستاوردهای جدیدی از این صنعت رونمایی خواهد شد و شرکت های دانش بنیان و فناور با مجموعه یونیدو همکاری خواهند داشت و به زودی شاهد محصولات و فرآورده های جدید در این زمینه خواهیم بود.
این مسئول اظهار کرد: ورود تشکل ها به این بخش و کوشش آن ها برای ایجاد کریدورهای صادراتی می تواند راه را برای صدور محصولات زنبور عسل و عسل ایران به اقصی نقاط دنیا فراهم آورد و باعث جهش فراوری در کشور گردد.
مجری طرح توسعه زنبورداری کشور با بیان این که 98.6 درصد از کندوهای کشور مدرن و کمتر از 1.4 درصد سنتی هستند، تاکید نمود: 20 درصد از زنبورداران کشور تحصیلات دانشگاهی دارند که نشان می دهد با وجود اطلاعات بالا در این زمینه، بهره برداری از تکنولوژی های روز مورد استفاده قرار گرفته است.
4127/پ
منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا