سازهای کمتر دیده شده ایرانی در موزه موسیقی ایران
به گزارش وبلاگ سال آرامش، موزه موسیقی یکی از موزه های تخصصی تهران است که در آن گنجینه سازهایی قرار گرفته است که شاید تا به حال آن ها را ندیده باشید. با خبرنگاران همراه باشید تا برخی از این سازها را ببینیم.

موزه موسیقی ایران یکی از زیباترین موزه های ایران، به لحاظ معماری، چیدمان و گنجینه آن است که در نزدیکی میدان تجریش، خیابان مقصودبیگ واقع شده است. در این موزه سازهای موسیقی ایرانی زیادی به نمایش گذاشته شده است. دسته بندی بسیار خوبی در موزه برای هر نوع از سازها صورت گرفته است. برای مثل سازهای زهی بخش مربوط به خود را دارند و سازهای کوبه ای در تالار جداگانه به نمایش در آمده اند. ما هم در مقاله هایی به معرفی برخی از بخش های موزه و سازهای ایرانی پرداخته ایم که در لینک های روبرو می توانید این مطالب را بخوانید. اما یکی از جالب ترین جاذبه های این موزه، یک ویترین دایره ای شکل است که در آن سازهای موسیقی به نمایش در آمده که شاید کمتر با آن ها آشنا باشید. در این گزارش با هم نگاهی به سازهای این ویترین جالب می اندازیم. با تصاویر وبلاگ سال آرامش همراه باشید.
ساز کوزک، کرمان، شهرستان فهرج
سنج، استان بوشهر
خلخال، کرمان (کولی های بم)
سنجک، بوشهر
ویترین سازهای موسیقی سنتی ایرانی
چوسِر، چوب سحر، کرمان
کدوشابارون، برای مراسم طلب باران، بافت اسمندقه، سیرجان
سنجک، بوشهر
جاریگ، کرمان (بم، بیدخون مرغک)
نی انبان (نی مشکی)، بوشهر
چِلیک، کرمان (رفسنجان، راویز)
نی انبان (نی مشکی)، بوشهر
سنج، بوشهر
قیچک، سیستان
شاخ نفیر دراویش، کرمان و بوق بوشهری
رباب، خوزستان
وقتی که از این سازهای تماشا می کنید، در فکر خود صدای آن ها را تصور خواهید کرد و به این فکر می کنید که ای کاش می توانستید نوای آن ها را هم بشنوید. اگر امکان شنیدن صدای این سازها به اپلیکیشن موزه اضافه گردد مطمئنا استقبال خوبی از آن خواهد شد. اگر شما قبلا از این بخش از موزه موسیقی ایران بازدید نموده اید، تجربه و نظر خود را با وبلاگ سال آرامش و خوانندگان ما در میان بگذارید.
منبع: کجارو