ازگیل و یک جهان خاصیت

به گزارش وبلاگ سال آرامش، میوه مؤثر در تقویت خون بدن ،ازگیل، میوه درختی است که در اواخر پاییز و اوایل زمستان می رسد.گل های درخت ازگیل، سفید و میوه آن شبیه زالزالک است، با این تفاوت که میوه ازگیل درشت تر و قهوه ای رنگ و طعمش شیرین و کمی گس است.

ازگیل و یک جهان خاصیت

میوه ازگیل

میوه ازگیل، گلابی شکل و کمی بزرگ تر از آلوستکه رنگ زرد یا نارنجی دارد و بعضی قسمت های آن به رنگ قرمز می باشد.

این میوه مزه خوشایندی دارد و طعم آن چیزی بین طعم انبه و هلو است. این میوه را می توان به صورت تازه یا خشک شده مصرف کرد.

میوه های ازگیل دارای مواد مغذی هستند که برای سلامتی مفید می باشند. این میوه حاوی مقادیر زیادی ویتامین B2 ،B1 ، C و A است و نیز از آن برای خواص دارویی آن استفاده می گردد. این گیاه حاوی تانن، پروتئین، اسیدهای آلی طبیعی و پکتین با میزان کمی کربوهیدرات است.

مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، آهن و منیزیم نیز در این میوه یافت می گردد که به تقویت سلامت سیستم ایمنی یاری می کند.

مصرف روزانه این میوه برای افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و کبدی مفید است. با سم زدایی و آبرسانی اندام ها و بدن سلامتی را تقویت می کند.

طبع ازگیل

طبیعت ازگیل سرد و خشک می باشد و این میوه برای افرادی با طبع گرم و تر مناسب و مفید می باشد و مصرف آن در افرادی که طبع سرد و خشک دارند، سبب بروز عوارضی خواهد شد.

این افراد اگر می خواهند ازگیل مصرف کنند باید این میوه را با مصلح آن (عسل)، مصرف کنند تا بدن آن ها با مشکل روبرو نگردد. {1}

خواص ازگیل

ازگیل سرشار از مواد مغذی
هر 100 گرم از میوه ازگیل دارای 43 کالری، انرژی می باشد. 100 گرم از میوه ازگیل بعلاوه، 5/0 میلی گرم روی، 5/0 میلی گرم منگنز، 2/7 میلی گرم آهن، 39 میلی گرم فسفر، 55 میلی گرم منیزیم، 73 میلی گرم کلسیم و 792 میلی گرم پتاسیم دارد.

این ارقام نشان می دهد که ازگیل سرشار از مواد معدنی می باشد. بعلاوه ازگیل فاقد هرگونه چربی اشباع و کلسترول است و در آن 75 درصد آب و 21 نوع اسید چرب مانند استئاریک اسید، پالمتیک اسید، لینولئیک اسید و اولئیک اسید وجود دارد. بعلاوه سرشار از ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B1 و ویتامین B2 می باشد.

ازگیل بر ضد سنگ کلیه
اصلی ترین کاربرد ازگیل برای رفع کردن مسائل کلیوی می باشد؛ زیرا آب مولکولی فراوانی دارد و بدن را سم زدایی می کند.

در نتیجه به عنوان همکاری برای کلیه ها معرفی می گردد. مصرف مداوم ازگیل دفع ادرار را تسهیل می کند و سنگ های کلیوی را از بین می برد.

برای از بین بردن سنگ های کلیوی علاوه بر میوه ازگیل، از جوشانده برگ ازگیل، نیز می توان استفاده نمود.

ازگیل، کاهنده فشارخون
ازگیل یکی از میوه هایی است که سرشار از پتاسیم می باشد. به همین علت برای افرادی که مبتلا به فشارخون بالا می باشند، مناسب است.

بسیاری از مطالعات نشان می دهد که افراد مبتلا به فشارخون بالا، باید مصرف مواد غذایی سرشار از سدیم را کاهش دهند و در عوض مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم، منیزیم و کلسیم را افزایش دهند.

از این رو مصرف میوه هایی که سرشار از پتاسیم می باشند مانند موز، گوجه فرنگی، زرشک، ریواس، ازگیل و ... برای این افراد بسیار مناسب می باشد.

ازگیل، سرشار از آنتی اکسیدان ها
ازگیل سرشار از ترکیبات فنلی می باشد. این ترکیبات فنلی در بدن تبدیل به پلی فنل ها می شوند و برای فراوری آنزیم های آنتی اکسیدانی به کار می فرایند.

فراوری پلی فنل ها یکی از سیستم های دفاع آنتی اکسیدانی در بدن برای مقابله با رادیکال های آزاد است. ازگیل سرشار از فنولیک اسید و فلاوونوئیدها می باشد و به عنوان یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان های طبیعی شناخته شده است.

همان طور که می دانید مصرف میوه هایی با ظرفیت آنتی اکسیدانی بالا مانند ازگیل باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد و در نتیجه پیشگیری از ابتلا به بسیاری سرطان ها می گردد.

سایر اثرات درمانی
1. مناسب برای افراد دیابتی: میوه ازگیل از قند کمی تشکیل شده است و یکی از میوه های بسیار مناسب برای افراد دیابتی می باشد.

بعلاوه سرشار از فیبر است که به کنترل قند خون یاری می کند.

2. درمان التهاب های روده ای: برای این منظور بسیاری از منابع توصیه می کنند تا این میوه را پوست بگیرید، هسته هایش را جدا کنید و قسمت به جامانده میوه را با کمی شیر مخلوط نموده، سپس مصرف نمایید.

3. مسائل دستگاه گوارش: میوه ازگیل به منظور درمان اسهال و محدود کردن نفخ معده توصیه شده است.

4. اختلال دفع: ازگیل برای رفع کردن اختلالات دفعی و به عنوان ادرارآور شناخته شده است.

5. چاق کننده: بسیاری از منابع این میوه را چاق کننده و اشتهاآور معرفی می کنند.

6. بی نظمی های قاعدگی: مصرف منظم ازگیل باعث نظم بخشیدن به دوره های عادت ماهیانه می گردد.

7. تقویت کننده اعصاب.

8. درمان هموراژ. {2}

جوشانده ازگیل چه خواصی دارد؟1-جوشانیده نیم گرم برگ ازگیل، سالک را درمان می کند.

2-جوشانده برگ ازگیل به صورت بالا، پوست های ظریف را تقویت میکند و برفک را معالجه می کند و به علت داشتن ویتامین ث در کلاژن سازی پوست موثر است.

3-غرغره کردن با جوشانده برگ ازگیل، آبسه دهان و گلو را درمان می کند. اگر هر روز سه بار با جوشانده برگ ازگیل غرغره گردد، آنژین را معالجه می کند. {3}

موارد منع مصرف

نکته احتیاطی که ضروری است گفته گردد این است که در هنگام مصرف ازگیل مواظب دانه های موجود در آن باشید، به این علت که دانه های ازگیل دارای ماده ای سمی به نام هیدروسیانید است و مصرف آن برای بدن مضر است. بعلاوه در زمانی که مبتلا به یبوست هستید از مصرف ازگیل خودداری نمایید. {4}

کاشت ازگیل

1- میوه ازگیل را با چاقوی تیز پوست بکنید و هسته میوه را از داخل گوشت خارج کنید.

برای اینکه هیچ گوشتی روی هسته باقی نماند، هسته را برای 24 ساعت، داخل ظرفی حاوی آب ولرم در محیط گرم و کم نور قرار دهید تا به جامانده گوشت میوه به خوبی نرم و از روی سطح هسته (بذر) پاک گردد.

2- در این مدت 2 مرتبه آب را عوض کنید تا بذر ها در آب نگندند.

3- توجه داشته باشید که هسته ازگیل پوسته سفت و محکمی دارد که می تواند مانع از جوانه زنی آن گردد.

بنابراین بهتر است، برای آماده ساختن بذر ها آن ها را بلافاصله بعد از بیرون آوردن از میوه در میان موادی که کمی رطوبت نگه می دارند مانند پیت خزه، کوکوپیت و … به مدت 3-2 ماه در طبقات پایینی یخچال در دمای 5-1 درجه سانتی گراد نگهداری کنید.

4- بعد از این مدت، هسته ازگیل را در بستر کاشت مناسب با زهکشی و حاصلخیزی کافی در عمق 2 سانتیمتری بکارید و آن را در محیطی نیمه سایه و دمای 21 تا 24 درجه سانتی گراد نگهداری کنید.

5- معمولا بین 15 روز تا یک ماه و در بعضی مواقع هم دو ماه، جوانه ها از خاک خارج می شوند.

حالا کافیست در فصل پاییز که نهال های شما خزان کردند، آن ها را از گلدان کوچک اولیه در آورده و در گلدان بزرگتری بکارید.

شرایط مناسب برای کاشت ازگیل

آب و هوا
نخستین عنصر ضروری، آب و هواست که باید گرم و با زمستان های ملایم باشد.

ازگیل می تواند در جاهایی که آب و هوا بسیار شدید است نیز رشد کند اما در این صورت فقط به شکل گیاه زینتی رشد می کند، طعم آن، کیفیت خود را از دست می دهد و برای تجارت به کار نمی رود.

خاک
عنصر مهم دیگر، خاک است.

این میوه می تواند در خاک سفت- ماسه ای یا رسی- رشد کند اما باید زه کشی مناسبی داشته باشد.

اگر این عامل مناسب نباشد، ممکن است میزان میوه بسیار بزرگ یا بسیار کوچک باشد و خیلی دیر یا خیلی زود برسد.

توصیه می گردد گیاه را در شرایط نمکی بسیار قرار دهید.

آب
تنظیم مقادیر آب برای رشد گیاه، عامل بسیار مهمی است.

باید متعادل باشد.

برای مثال، اگر بارندگی سالانه به بالای 1500 میلی مترنرسید، باید آبیاری را افزایش داد تا گیاه به میزان کافی محصول دهد و شرایط مناسب گردد.

اگر مقادیر آب کم باشد، فراوری این میوه کاهش یافته و میزان میوه کوچک خواهد بود.

بارندگی پاییزی می تواند به رشد ازگیل آسیب وارد کند، زیرا باعث شکوفه های زودهنگام شده که با سرمای زمستان روبرو می شوند.

بارش در زمانی که میوه رسیده است نیز می تواند باعث آسیب گردد زیرا این بارش ها می توانند کیفیت میوه را کاهش داده و باعث آسیب سطح میوه شوند. {5}

پی نوشت:

1.www.namnak.com

2.www.article.tebyan.net

3.www.salamatweb.ir

4.www.khabarfoori.com

5.www.wiki-view.com

منبع: راسخون

به "ازگیل و یک جهان خاصیت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ازگیل و یک جهان خاصیت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید